Wij staan voor je klaar

Ons advocatenkantoor is een vertrouwde juridische partner van Limburgse bedrijven, instellingen en privé cliënten, en dat al meer dan 50 jaar. Ons team van advocaten staat voor je klaar met advies en bijstand. Hoe kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar

Als advies of hulp welkom is

OMNIUS Advocaten bestaat uit een team van advocaten met hoofdkantoor in Genk en met meerdere bijkantoren.  Door de interne specialisatie zijn wij in staat je op vele juridische terreinen bij te staan.

Jouw dossier wordt steeds opgevolgd door één van de vennoten. Hiermee heb je een rechtstreeks persoonlijk contact. Deze advocaat-vennoot wordt bijgestaan door één van de advocaat-medewerkers. Zij hebben bijna allemaal een bijkomende specialistische studie doorlopen. Alle advocaten, vennoten en medewerkers, hebben een goede pleitervaring.

OMNIUS Advocaten biedt de troeven van een voldoende groot en gespecialiseerd kantoor, waarbij het persoonlijk contact met je advocaat behouden blijft tegen betaalbare erelonen.

 

Eerste Limburgse advocatenassociatie

Vandaag bestaat OMNIUS Advocaten uit een hecht team van advocaten en administratieve bedienden. Zowel de vennoten als de medewerkers van het kantoor hebben zich toegelegd op een specifiek juridisch domein. Het kantoor is uitgerust met de modernste infrastructuur en je kan vlot geholpen worden in meerdere talen.

In 1958 telde Genk slechts 3 advocaten. Ieder runde zijn eigen kantoor en trachtte zijn cliënteel te helpen op alle juridische terreinen. Dit alles veranderde op ingrijpende wijze toen Mr. Jean Daenen en Mr. Alex Arts (1966) en vervolgens Mr. Albert Bijnens (1969) als eerste Limburgse advocaten besloten te gaan samenwerken. De eerste Limburgse advocatenassociatie was geboren!

De associatie ontwikkelde snel een uitgebreid cliënteel. Zo staat het kantoor al 50 jaren ten dienste van het zakencliënteel (verzekeringsmaatschappijen, bedrijven, KMO's, zelfstandigen en vrije beroepen), het institutioneel cliënteel (diverse steden en gemeenten, OCMW's, overheidsinstellingen, intercommunales) en last but not least het privé-cliënteel.

De kantoornaam "Omnius"

Vanaf begin 2003 werd de kantoornaam gewijzigd in OMNIUS.De term OMNIUS is ontstaan uit een samentrekking van de Latijnse woorden OMNIS en IUS: aldus symboliseert onze naam de voornaamste doelstelling van het kantoor: aan alle rechtzoekenden een zo breed mogelijke ondersteuning geven op alle terreinen van het recht. De kantoornaam OMNIUS geeft aan onze advocatenassociatie de mogelijkheid om, ook na het aantrekken van nieuwe medewerkers, op herkenbare en krachtige wijze naar buiten te treden. Nieuwe gezichten, dezelfde principes.