Welkom
Advocaten
Rechtsvakken
Publicaties
Nieuwsbrief fusie 2019
Eerste Limburgse associatie
Euregio
Ereloon, dienstenwet, privacy
Vacatures
Contact en secretariaat
Route
   
Kantorencomplex Europacentrum
Europalaan 50
3600 Genk
00 32 (0) 89 - 30 06 30
info@omnius.be
Omnius-Advocaten-20190531-web-006
 
Nieuwsbrief fusie 2019

Advocatenkantoren Janssen en Nouwkens fuseren met Omnius

Advocatenkantoor Omnius in Genk verwelkomt twee nieuwe externe vennoten: Mr. Piet Janssen (°1970) en Mr. Benjamin Nouwkens (°1971). Hun kantoren in Maasmechelen, Riemst en Diepenbeek fuseren met Omnius vanaf 1 juli 2019 tot een team van 14 advocaten. De associatie legt zich toe op juridische bijstand en adviesverlening aan particulieren, ondernemers en overheden. Daarnaast wordt het team van vennoten ook verder uitgebreid door de interne doorstroming van medewerkers.

Diepenbeek | Advocatenkantoor Nouwkens in Diepenbeek werd in 1964 opgericht door Mr. Raf Nouwkens. In 1994 trad zijn zoon Benjamin Nouwkens toe en bouwde hij het kantoor verder uit. Hij is ook erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Benjamin Nouwkens: "Samenwerking met dit team van Omnius biedt een meerwaarde. De kantoren zijn complementair en continuïteit blijft verzekerd met een versterkt kader."

Maasmechelen-Riemst | Ook Piet Janssen startte zijn balie-carrière in 1994. Na zijn rechtenstudies behaalde hij een bijzondere licentie in het sociaal recht aan de ULB. Van 2002 tot 2014 was hij vennoot bij advocatenassociatie Ver Berne-Slechten-Janssen, waarna hij dit kantoor verderzette in Maasmechelen, met een bijkantoor in Riemst. Hij is ook bemiddelaar in familiezaken. Piet Janssen: "Deze fusie kadert in een nog betere dienstverlening. Een gedreven team met specialisten in de meeste rechtstakken biedt een enorme meerwaarde voor de cliënt." Teamspirit |
"Niet enkel op vlak van juridische deskundigheid heb ik alle vertrouwen in het slagen van deze fusiebeweging maar ook op persoonlijk vlak voelen wij aan dat onze twee nieuwe vennoten volledig passen binnen ons team. Een goede professionele samenwerking veronderstelt immers dat ieder vanuit de eigen kennis en kunde op dezelfde golflengte staat, met hetzelfde doel handelt in functie van een tevreden cliënteel." zegt vennoot Marc Bijnens.

Verdere doorstroming van medewerkers tot vennoten | Naast de komst van deze twee nieuwe vennoten zet Omnius ook intern de stap naar verjonging verder. Na Kristof Hermans, Wilfried Theunis en Rob Valkeneers worden nu ook Kathleen Snyders en Hanne Bijnens vennoot in het kantoor. Vennoot Luc Vanderputte: "Omnius is dynamisch en flexibel. Je hebt vennoot Mr. Daenen die vertrekt, je hebt anderen die er bijkomen en er zijn er die intern doorgroeien. Wij grijpen deze wijzigingen aan als een opportuniteit en blijven staan voor kwalitatieve juridische dienstverlening. Wij zijn bijzonder tevreden dat wij er in slagen om het talent dat reeds jaren bij ons actief is, te laten doorgroeien."

Over Omnius Advocaten | Omnius is een advocatenkantoor bestaande uit een hecht team van 14 advocaten en 5 administratieve bedienden. Zowel de vennoten als de medewerkers van het kantoor hebben zich toegelegd op een specifiek juridisch domein. Het hoofdkantoor is centraal gelegen in Genk. Het kantoor bestaat in 2019 vijftig jaar en werd opgericht toen Mr. Jean Daenen en Mr. Alex Arts (1966) en vervolgens Mr. Albert Bijnens (1969) als eerste Limburgse advocaten besloten te gaan samenwerken. De associatie ontwikkelde snel een uitgebreid cliënteel. Zo staat het kantoor ten dienste van het zakencliënteel (verzekeringsmaatschappijen, bedrijven, KMO's, zelfstandigen en vrije beroepen), het institutioneel cliënteel (diverse steden en gemeenten, OCMW's, overheidsinstellingen) en het privé-cliënteel. Door de fusie heeft Omnius naast de huidige kantoren in Genk,fausse montre Kortessem en Landen nu ook vestigingen in Maasmechelen, Riemst en Diepenbeek.